sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Keltainen seepratunika


Keltainen on lapseni lempiväri. Torstaina sain päähäni että täytyyhän meidän ommella lauantaiksi lapsimessuille "messumekko"! Välillä tulee näitä viime hetken päähän pistoja. Torstaina siis piirsin kaavat ja leikkelin kankaat, perjantaina ompelin (ja kiireessä kirosin kun perinteisesti kaikki ei mennyt nappiin...). Sain kuitenkin ihmisten aikoihin vaatteen valmiiksi.

Kaavana käytin Ottobre 1/2015 lehden Free Stars jerseymekkoa. Kauaskantoisesti valitsin koon 98cm, mutta tässä mallissa olisikin pienempi kokokin ollut hyvä kun olkasaumat ei ole pukiessa kirraamassa vaan tässä on väljät hihat pukea. Hihat olikin hihansuista niin hurjan väljät että kaventelin niitä ommellessani ja päätinkin käänteen sijasta tehdä resorit (koska rakastan resoreita!). En muutenkaan ompele ikinä OB:n huolitteluohjeiden mukaan. Ohjeissa kun neuvotaan esim ompelemaan ensin toinen olkasauma, sitten resori, ja sitten vasta se toinen olka. Minä ompelen molemmat olat ja muutkin saumat - ja vasta lopuksi resorit renkaaksi ommeltuna! Omasta mielestäni saan siten siistimmän jälen.

Kangasvalintana oli jo jonkun tovin kangaslaatikossa odottanut Noshin keltainen seeprakangas. Hihoiksi valitsin Noshin pastel polka dotsin, koska halusin hihat eri kuosista kuin etu- ja takakappaleet. Seepraa jäi vielä sen verran että siitä teen kesäksi varmaan pari toppia. Helmaan aplikoin puuvillaisesta palasesta sydämen, kuten aiemmin ompelemaani kamerapaitaankin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän saa jättää jälkensä vierailusta :) Kiitos kun kävit lukemassa!